Ana içeriğe atla

Futbolla Özdeşleşmiş Şarkılar #2 - We Are The Champions

Futbolla özdeşleşik şarkıların ikincisine hoşgeldiniz!

Bu paylaşımımızda, tüm dünyadaki stadlarda (iddia ediyorum) en az bir kere bile olsa çalınmış, kupa törenlerinin vazgeçilmezi, Queen'in eşsiz eseri We Are The Champions'ı dinleyeceğiz.








Aslında bu konseptin birinci şarkısı olmalıydı We Are The Champions. Dünya kupasını kazanan ülkenin müzik listelerinde ilk sıralara yerleşen bir parçadan bahsediyoruz çünkü. Ülkemizde de çoğu takım stadlarında çalmıştır. Kupa törenlerimizde de çalınır hatta. Milli zaferlerimizde de başvurduğumuz yegane global şarkılardandır. Freddie Mercury şarkıyı yapmadan önce tüm dünyadaki bu eksikliği görmüş demek ki. Yaptığı şu açıklamadan da anlaşılabiliyor. Açıklama aynı zamanda şarkının farklı manalar taşıdığı iddialarına da cevap verir cinsten:

"it’s the most egotistical and arrogant song i’ve ever written. certainly it's 'a relationship that could be, but i was thinking about football when i wrote it. i wanted a participation song, something the fans could latch on to. it was aimed at the masses; i thought we'd see how they took it. it worked a treat. when we performed it at a private concert in london, the fans actually broke into a football chant between numbers. of course, i've given it more theatrical subtlety than an ordinary football chant. you know me. i certainly wasn't thinking about the press when i wrote it. i never think about the british music press these days. it was really meant to be offered the musicians the same as the fans. i suppose it could also be construed as my version of i did it my way. we have made it, and it certainly wasn't easy. no bed of roses as the song says. and it's still not easy."

Ne diyeyim, yürü be abim!

Sözler:
i've paid my dues
time after time
i've done my sentence
but committed no crime
and bad mistakes
i've made a few
i've had my share of sand kicked in my face
but i've come through

we are the champions - my friends
and we'll keep on fighting - till the end
we are the champions -
we are the champions
no time for losers
'cause we are the champions - of the world -

i've taken my bows
and my curtain calls -
you brought me fame and fortuen and everything that goes with it -
i thank you all -

but it's been no bed of roses
no pleasure cruise -
i consider it a challenge before the whole human race -
and i ain't gonna lose -

we are the champions - my friends
and we'll keep on fighting - till the end -
we are the champions -
we are the champions
no time for losers
'cause we are the champions - of the world -

Yorumlar

sinem dedi ki…
bu şarkıyı dinlemeye başladığım anda 99-00 gözümün önünde canlanıyor, şarkının zirvesinde de hakan ile bülent kupayı kaldırıyor.. :D

Bu blogdaki popüler yayınlar

İddia Ediyorum Galatasaray - Atletico Madrid Maçına Bilet Kazanacak Taraftar Bulabilirim!

Merhaba sevgili okuyucu, GSBilyoner 'in yardımıyla Galatasaray - Atletico Madrid maçına bilet veriyorum. Düşün yani ben almıyorum, size veriyorum. Ühühü. Galatasaray taraftarının üye olarak takımına büyük katkı sağladığı GSBilyoner sistemine üye olurken herhangi bir ekstra ücret ödemediğinizi hatırlatalım. Sen üye oluyorsun sadece, takım gidip Keita'yı Baros'u alabiliyor. Böyle bir iş modeli :) Sorumuzu sormadan önce nasıl üye olunduğunu anlatalım! : Öncelikle şuraya giriyorsunuz ve üye oluyorsunuz. Üye olurken kişisel bilgilerinizde tuttuğunuz takımı GALATASARAY olarak belirliyorsunuz. Bu kadar. Aşağıdaki soruya cevap verirken, doğru cevapla birlikte GSBilyoner üye numaranızı da yorum olarak yazmanızı isteyeceğim. Soruya doğru cevabı veren 30. ve 50. kişi Agüero ve Forlan'ı stadda izleyecek. Eğer yorum sayısı 100'ü bulursa bence 3. bilet de 100. kişiye verilebilir :) O yüzden yorum yapmayı ihmal etmeyin, kazanma şansınızı tepmeyin! GELELİM OLDUKÇA KOLAY OLAN SO

Hasselbaink Samsun Dostlar Kıraathanesinde!

Nezih Türk spor basınımız öğretti bana böyle başlık atmayı :) Fotoğraftaki siyahi arkadaşımız, Atletico Madrid ile İspanya'da gol kralı olmuş, Chelsea'de oynamış, Hollanda milli takımında görev almış dünyanın en güzel isimli oyuncularından Jimmy Floyd Hasselbaink. Fotoğraftaki bıyıklı arkadaşımız, büyük ihtimalle tüm dünyadan tuttuğu siyahi oyuncuları Türk kulüplerine kakalayan, "hızlı bu zenci işte tazı gibi koşuyor" deyip kulüp başkanlarına gol makinesi diye çamaşır makinesi satan bir menajer. Fakat bu sefer makineyi doğru tutturmuş, ama bunun farkına ne o ne de Samsunspor varmış. Koskoca JFH, sen Samsun'a gel, böyle kahvelerde otur çay iç, sonra beğenilme git. Bu Samsunspor aynısını Sami Hyypia'ya da yaptı diyorlardı. Doğrudur. Şunu da herkes hatırlıyordur: JFH: Baba naber? Alpay Özalan: ... ??!

Forma Arkası #23 - Vennegoor of Hesselink

  Sığmıyor. Kısaltsaydınız bari! Vennegoor of Hesselink nedir abicim.