Ana içeriğe atla

Yes Ofsayt

Ülkemde futbolla ilgili filmler çekilmesini isteyen bir bünyeye sahibim. İtalyanın, ingilizin örneklerini görüyoruz. Dibimiz düşüyor. Onlardan az mı seviyoruz futbolu? Daha çok bile seviyoruz. Peki biz niye çekemiyoruz? Çünkü sorun futbol sevgisi tarafında değil, sinema tarafında. Yılda kaç film çekiyoruz ki bunlardan birkaçı (hatta biri diyelim hadi) futbolla ilgili olsun? Gözümüzde efsane olsun, bloglarımızda hep bahsedelim, arşivin en baş köşesine koyalım? Sorarım?

No Ofsayt isminde bir film çekildiğini duyduğumda nasıl sevindiğimi anlatamam. İsmi böyleyse konu futboldur. Sinemalarımızda konusunun FUTBOL olduğu bir film oynayacak! Ne güzel olay. Gitmez miyim? Tribün yapar gideriz hem de.

Sonra filmin afişini gördüm:


ALİ TARAN SUNAR

Eğlencelik Bir ALİ TARANTULA Filmi

Ali Taran. Banane Ali Taran'dan? Sen yaptığın işin hedef kitlesinin kim olduğunu gözün kapalı görürsün kesin. Buram buram milliyetçilik kokan reklamları yazan ben değilim. Arkadaşım, sen bu filmle kimi hedefliyorsun? Neden bir futbol konulu filmi Maskeli Beşler, Türkler Çıldırmış Olmalı, Kolpaçino, Kadri'nin Götürdüğü Yere Git, bla bla kategorisine sokuyorsun? Bu filmlerin ortak özelliği (BANA GÖRE DİYELİM KİMSEYİ ÜZMEYELİM) çerez olması. Sinemaya gidip izleyenler genellikle "ya işte başka film bulamadık eğleniriz diye girdik", "Napalım napalım dedik bir şey bulamadık girdik biz de", "Abi arkadaşlar ısrar etti ya ondan izledim" bla bla diyen tipler. Ve (YİNE BANA GÖRE) genelde bir yerden cd'sini bulup (bak indirip bile demiyorum) evinde izleyenler.

Bir futbol filmini kim izler peki? Kim ister peki?

http://www.futbloglar.com
http://www.blogidmanyurdu.com
http://www.ofansif.com
http://www.antu.com
http://www.forzabesiktas.com
http://www.ultraslan.com
http://www.eskisehirspor.com
http://www.teksas.org
http://bordomavi.net
http://www.yali.org
http://www.adanademirspor.com

Bu sitelerde yazılar yazan, bu siteleri okuyan adamlar, kadınlar, gençler. Bu ülkede yapılan bir futbol filminin ilk amacı bu insanlar olmalı(TAKIMI LİSTEDE OLMAYAN ALINMASIN, TÜRKİYE'DE FUTBOL DENİNCE İLK AKLA GELEN TARAFTAR GRUPLARINI ŞEETTİM).

Bu film sinemada izlenmez, izlenecekse "Arkadaş zoruyla", "Sinemada gidecek başka bir şey olmadığı için", "O an yapacak başka bir şey olmadığı için" olur. Aksi takdirde bir yerden cd'si bulunur, izlenir bu. O kadar.

Belki de müthiş bir film yani. Yazık. Bla Bla...

http://www.ofansif.com/basin-yayin/spor-haberleri/yes-ofsayt/23834.aspx

Yorumlar

Gökhan Sezer dedi ki…
Aynen öyle, bir futbol filmimin tanıtımı ve çağrısı önce futbolun izleyicilerine yönelik çalışmaların olduğu stadyumlarda, sitelerde vs olmalı.
Herhangi bir çaba olmaması, bu filmin sadece piyasa kaygısıyla yapıldığını gösterir.
Ha ofsayta gelirsek, çok sevdiğim bir söz vardır ofsaytla ilgili;
''Ofsayt taktiği, yeterince hızlı koşamayanların başvurduğu bir acizlik taktiğidir''
Anıl dedi ki…
Şimdi bu topraklarda çekilen ve futbolu konu alan son film Ayakta Kal'dı. Bunun üzerine kim gitsin ki futbol filmlerine. Ancak biri çıksın Dar Alanda Kısa Paslaşmalar tadında bir film daha yapsın bilet kuyruğuna bile girerim o film için.

Bir de... O linkler arasında TribünDergi unutulmuş gibi. Gibi gibi...
bilog dedi ki…
Haklısın TribünDergi de olmalıydı çıkmış aklımdan :)

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar güzel örnek. Bu ülkede futbol konusunda az olay olmadı, az adam yok. Milyonlarca şey sayarız saydığımız konuların hepsinden film çıkar. Aynı zamanda isim de sayarız. Ama bu isimler için Ali Taran yok. Bana göre bu filmde oynayan popüler futbol yorumcumsuları da yok. Gayet de yapılır ve bu saydığımız sitelerde tanıtımı yapılsa yeter. Di mi mirim?
Unknown dedi ki…
bir filmin asıl konusunun futbol olmasına da gerek yok. herhangi bir sahnede yapılacak bir futbol muhabbeti bile yeter. ama unutmamak gerekiyor ki bunu da büyük prodüksiyonlu çerez filmler yapmasın. sonuçta futbol kültürü tam olarak oturmamış bir ülkenin futbol filmi de popüler kültürün ürünü olarak galatasaray-fenerbahçe arasında geçer.

not: filmi izlemedim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

İddia Ediyorum Galatasaray - Atletico Madrid Maçına Bilet Kazanacak Taraftar Bulabilirim!

Merhaba sevgili okuyucu, GSBilyoner 'in yardımıyla Galatasaray - Atletico Madrid maçına bilet veriyorum. Düşün yani ben almıyorum, size veriyorum. Ühühü. Galatasaray taraftarının üye olarak takımına büyük katkı sağladığı GSBilyoner sistemine üye olurken herhangi bir ekstra ücret ödemediğinizi hatırlatalım. Sen üye oluyorsun sadece, takım gidip Keita'yı Baros'u alabiliyor. Böyle bir iş modeli :) Sorumuzu sormadan önce nasıl üye olunduğunu anlatalım! : Öncelikle şuraya giriyorsunuz ve üye oluyorsunuz. Üye olurken kişisel bilgilerinizde tuttuğunuz takımı GALATASARAY olarak belirliyorsunuz. Bu kadar. Aşağıdaki soruya cevap verirken, doğru cevapla birlikte GSBilyoner üye numaranızı da yorum olarak yazmanızı isteyeceğim. Soruya doğru cevabı veren 30. ve 50. kişi Agüero ve Forlan'ı stadda izleyecek. Eğer yorum sayısı 100'ü bulursa bence 3. bilet de 100. kişiye verilebilir :) O yüzden yorum yapmayı ihmal etmeyin, kazanma şansınızı tepmeyin! GELELİM OLDUKÇA KOLAY OLAN SO

Hasselbaink Samsun Dostlar Kıraathanesinde!

Nezih Türk spor basınımız öğretti bana böyle başlık atmayı :) Fotoğraftaki siyahi arkadaşımız, Atletico Madrid ile İspanya'da gol kralı olmuş, Chelsea'de oynamış, Hollanda milli takımında görev almış dünyanın en güzel isimli oyuncularından Jimmy Floyd Hasselbaink. Fotoğraftaki bıyıklı arkadaşımız, büyük ihtimalle tüm dünyadan tuttuğu siyahi oyuncuları Türk kulüplerine kakalayan, "hızlı bu zenci işte tazı gibi koşuyor" deyip kulüp başkanlarına gol makinesi diye çamaşır makinesi satan bir menajer. Fakat bu sefer makineyi doğru tutturmuş, ama bunun farkına ne o ne de Samsunspor varmış. Koskoca JFH, sen Samsun'a gel, böyle kahvelerde otur çay iç, sonra beğenilme git. Bu Samsunspor aynısını Sami Hyypia'ya da yaptı diyorlardı. Doğrudur. Şunu da herkes hatırlıyordur: JFH: Baba naber? Alpay Özalan: ... ??!

Forma Arkası #23 - Vennegoor of Hesselink

  Sığmıyor. Kısaltsaydınız bari! Vennegoor of Hesselink nedir abicim.