Ana içeriğe atla

1. Hafta - Lig Başladı!

Öncelikle "lig başlayalı 5 gün oldu" yorumlarınızı çok sevdiğimi belirtmek isterim. Yazıma geçerim.

Galatasaray taraftarı olduğumdan dolayı Galatasaray'la başlayacağım.

Galatasaray
Bu sene çok farklı olacak! Ama bi' dakka, geçen sene de farklı olacaktı? Yok yok, bu sene daha farklı olacak! Dünya çapında transferler, sorunlu oyunculardan vazgeçilmesi, Arda'nın geçen sezondan bu maça kadar sanki üç dünya kupası görmüş kadar olgunlaşması ve en önemlisi, teknik kadronun kalitesi bu sene Galatasaray'ı sadece geçen seneden değil, tüm Galatasaray tarihinde çok farklı bir noktaya getiriyor.

Galatasaray bu sezonu erken açmak zorunda kaldı. Elemenin de elemesini oynadı bu takım, ki dikkatinizi çekerim, bu elemenin elemesini UEFA kupası için oynadı. Bir kere daha dikkatinizi çekerim, bu UEFA kupası için oynanan elemenin elemesini Frank Rijkaard'ın takımı oynadı. Resmen REZİLLİK! Galatasaray'ın geçen seneye göre farklarından biri 2010-2011 sezonuna ligi en erken açan takımını bırakmaması olsun. Sadakallahülazim!

Kolay eleme maçlarını çok farklı oyuncular deneyerek hazırlık maçları edasında bitirdik. Bizim nasıl bir takım olduğumuzu görmemiz için Türkiye'nin dişli bir anadolu takımına konuk olmamız gerekiyordu. Bence bu kriter bir Fenerbahçe veya Beşiktaş derbisine göre çok daha gerçekçidir. Bu takım aslında şanssız bir biçimde ilk haftadan Gaziantepspor oldu. Hep korkarım ben onlardan bilmem niye. Maçı izleyemedim, hatta skorunu eve çok geç geldiğim bir saatte öğrendim(Sahi, neden maç mesajları gelmedi bu hafta Turkcell?). Özetlerden izlediğim kadarıyla şunu açık ve net bir şekilde söyleyebilirim: Arda Antep'i ... Çok kısa bir pasaj seyretmeme rağmen oldukça etkilendim. Zaten ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu biliyorduk. Fakat farklı bir sorumluluk, farklı bir olgunluk gelmiş Arda'ya. Ya da yüklenilmiş diyelim. Yönetimin Arda'nın bu noktaya gelişinde payı yüksektir diye düşünüyorum.

Galatasaray dedik, Arda dedik. Fakat şunu da ekleyelim, Gaziantepspor'un defasında büyük problemler vardı, zaten bir golümüzü bu şekilde attık. Yani Arda iyi güzel, Galatasaray öncesine göre daha derli toplu ama karşısına gelsin bakalım bir "catennaccio" neler olacak. Çok meraktayım!

Beşiktaş
Yine özetlerden izlediğim kadarıyla söyleyeceğim, ben Beşiktaş'ı çok beğeniyorum. Geçen seneye göre çok daha iyi takım oldular şahsi kanaatim. Diğer takımlardan farklı olarak iyi takımın çok daha iyi olmasını sağladılar. İBB ile beraberlik başarısızlık mı? Hiç de bile. En iyi zamanı olsa bile oraya gidip yenilebilir Beşiktaş. Defans ve ön libero oyuncu seçimlerini çok kaliteli yaptılar, forvete henüz forma girememiş(askerlikti, sakatlıktı) Nihat'ı aldılar. Daha ne olsundur? Nihat'a ne gerek vardı diyenler var. Bence bu adam formda olduğu zaman çoğu avrupa yıldızını yedekte oturtacak kadar hayvan oynuyor. O yüzden o formu yakalamasını beklemek lazım. Fakat kendisi tipik bir Emre Belözoğlu vakası. Çok sakatlanıyor yahu!

Orta sahaya Yıldıray'ı alan bir Beşiktaş oradan gelecek yaratıcılık ihtiyacını da gidermiş olur. Hem de neredeyse bedavaya alıyorlar adamı. Beşiktaş da bir Haldun Üstünel buldu sanırım.

Fenerbahçe
Bu maç ne kadar sürdü bilemiyorum ama maçın oynandığı akşam hangi mekanın önünden geçsem maç hep devam ediyordu(ki arada saatler oynuyor). Farkettim bir bokluk olduğunu bu işte. Neyse, ben bu seneki Fenerbahçe'yi henüz çözemedim. Geçen seneye göre daha iyi oldukları gün gibi ortada zaten. Fakat ne kadar iyiler? Bu benim kafada bir soru işareti hala. İki olumlu nokta gördüğümü söyleyebilirim buna rağmen. Birincisi, daha hırslı, buraları iyi bilen, Fenerbahçe'yi çok daha iyi bilen bir teknik direktör. Daum'la gerçekten 3 sene üst üste Türkiye şampiyonu olunur. Öyle bir adam. İkincisi, geçen senenin son maçlarında çıkış yapınca bana "ohhh bu herif şu golleri attığı için bir sene daha takımda kalır ahahahaho" yorumlarını yaptırıp sevindirten Guiza. Birkaç maçtan belli oldu ki Guiza bu sene geçen seneki performansının tam tersi bir rota çizecek. Acaba gerçek performansı bu mu yoksa geçen sene ki mi? Bilemedim. Ama oldukça fazla gol atacağı belli. Umarım bu süreçte Semih'i unutmazlar. Hayır, milli takım adına üzülürüm yani, yoksa banane!

Trabzonspor
Hiç bilmediğim bir teknik adamla(şu an adını bile hatırlamıyorum) başladı Trabzonspor lige. Normalde ne beklerdik Trabzonspor'dan, Samet Aybaba olur, Yılmaz Vural olur, Türkiye ligine sıkışmış kalmış adamlardan birini takımın başına getirmesini. Ki sene başında da öyle oluyordu ki isyan çıktı. Sanırım bu Trabzonspor için iyi oldu. İlk maçtaki oyununa bakınca...

Öncelikle şunu söylemek lazım. Trabzon'da hoca olmak zor. Futbol dışında birçok şeyle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Hatta futbol dışında her şey ile. O noktaya gelen hoca çok oldu Trabzon'da. Bu hocayı pek bilmiyorum ama o karakterde bir hoca olmadığı aşikar. Nasıl diyelim, küçük bir başarısızlıkta futbol dışı etkenler çok boğarsa bu adamı hemen gidecek gibi bir izlenim veriyor bana. Gitsin zaten, Trabzon da akılllansın.

İlk oynadığı maça bakarsak Trabzonspor'u oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Hatta 4 büyükler içinde en beğendiğim onlar oldu. Hücum hattında bir farklılık var. Paslaşmalar oldukça etkili. Bunda yeni hocanın büyük katkısı var diye düşünüyorum. Geçen sene tüm takımı değiştirmişti Trabzonspor. Bu sene o kadro daha oturmuş olmalı. Çok uzun zamandır beraber oynayan bir kadro gibi paslaşıyordu takım. Bu sadece Trabzonspor için değil, hem ligimizin seyir zevki hem de o pası yapacak adamların milli takımın kalitesini çıkarttığı kademe bakımından oldukça önemli. Bu sene çok merak ediyorum Trabzonspor'u!

Bir de Ceyhun için bir şey söyleyelim. Hayvan mısın birader?

Sivasspor
Son iki senenin en istikrarlı ve başarılı takımı Sivasspor, daha iyi bir takım olma yolunda sancı çekiyor. Daha çok pas yapan, topu daha çok ayağında tutan takım olmak isteği saygı duyulacak bir düşünce. Bunu aynı oyuncularla başarabilirler mi? Bilmiyorum. Fakat olacaksa bile olana kadar çok sıkıntı çekeceklerini düşünüyorum. Eğer bunu başarabilirlerse helal olsun diyeceğiz ve Sivasspor'a saygım bir kat daha artacak. Her ne kadar sevmesem bile...

İlk hafta bahsedeceğim takımlar bu kadar. Daha sonraki haftalar bu takımlara Bursaspor ve Kayserispor'u katabilirim. Bakalım neler olacak, göreceğiz.

Yorumlar

Anıl dedi ki…
Arda'yı kimlerin kimlerin karşısında izledik... G.Antep savunmasının kusuruna bağlamamak lazım bunları.

Bu blogdaki popüler yayınlar

İddia Ediyorum Galatasaray - Atletico Madrid Maçına Bilet Kazanacak Taraftar Bulabilirim!

Merhaba sevgili okuyucu, GSBilyoner 'in yardımıyla Galatasaray - Atletico Madrid maçına bilet veriyorum. Düşün yani ben almıyorum, size veriyorum. Ühühü. Galatasaray taraftarının üye olarak takımına büyük katkı sağladığı GSBilyoner sistemine üye olurken herhangi bir ekstra ücret ödemediğinizi hatırlatalım. Sen üye oluyorsun sadece, takım gidip Keita'yı Baros'u alabiliyor. Böyle bir iş modeli :) Sorumuzu sormadan önce nasıl üye olunduğunu anlatalım! : Öncelikle şuraya giriyorsunuz ve üye oluyorsunuz. Üye olurken kişisel bilgilerinizde tuttuğunuz takımı GALATASARAY olarak belirliyorsunuz. Bu kadar. Aşağıdaki soruya cevap verirken, doğru cevapla birlikte GSBilyoner üye numaranızı da yorum olarak yazmanızı isteyeceğim. Soruya doğru cevabı veren 30. ve 50. kişi Agüero ve Forlan'ı stadda izleyecek. Eğer yorum sayısı 100'ü bulursa bence 3. bilet de 100. kişiye verilebilir :) O yüzden yorum yapmayı ihmal etmeyin, kazanma şansınızı tepmeyin! GELELİM OLDUKÇA KOLAY OLAN SO

Hasselbaink Samsun Dostlar Kıraathanesinde!

Nezih Türk spor basınımız öğretti bana böyle başlık atmayı :) Fotoğraftaki siyahi arkadaşımız, Atletico Madrid ile İspanya'da gol kralı olmuş, Chelsea'de oynamış, Hollanda milli takımında görev almış dünyanın en güzel isimli oyuncularından Jimmy Floyd Hasselbaink. Fotoğraftaki bıyıklı arkadaşımız, büyük ihtimalle tüm dünyadan tuttuğu siyahi oyuncuları Türk kulüplerine kakalayan, "hızlı bu zenci işte tazı gibi koşuyor" deyip kulüp başkanlarına gol makinesi diye çamaşır makinesi satan bir menajer. Fakat bu sefer makineyi doğru tutturmuş, ama bunun farkına ne o ne de Samsunspor varmış. Koskoca JFH, sen Samsun'a gel, böyle kahvelerde otur çay iç, sonra beğenilme git. Bu Samsunspor aynısını Sami Hyypia'ya da yaptı diyorlardı. Doğrudur. Şunu da herkes hatırlıyordur: JFH: Baba naber? Alpay Özalan: ... ??!

Forma Arkası #23 - Vennegoor of Hesselink

  Sığmıyor. Kısaltsaydınız bari! Vennegoor of Hesselink nedir abicim.