Ana içeriğe atla

Servet Çetin

19 Ekim 2008 Galatasaray Trabzon maçındaki demeçleri

maç oynanırken:
"Hocam, topu elle içeri ittim. golü verme."

maç sonu:
"Attığım golde topu elle ittim. Verilmemesi lazımdı. Hakeme de söyledim. Göremediği için vermek zorunda kaldı."

olamaz mıydı?


Bu hareketin Galatasaray taraftarının gözündeki değeri o maçta alınacak 3 puandan çok çok yüksek olacaktı. "Bu güne kadar kim yapmış ki?" deme bana. Robbie Fowler yaptı mesela. İşte o yüzden ilahtır taraftarının gözünde.

Hem bunu bu ülkede ilk yapan olmak da bir şereftir.

Yorumlar

Anıl dedi ki…
Servet bunu yapsa ilk olmayacaktı. Yabancı da değil hani, bizden biri, Özgürcan... Aynı durumu yaşamış ve bunu hakeme bildirdiği için dünya fair play ödülüne layık görülmüştü.
bilog dedi ki…
Evet yazdıktan sonra aklıma geldi. Ama aslında demek istediğim yıldız statüsündeki oyuncular, takımların önemli isimleri. Özgürcan'ın yaptığı müthiş bir olay. Bunu bi Servet yapsa, bi Hasan Şaş yapsa, işte o zaman etkisi belli olur.
scapula dedi ki…
Yalnız,

Servet'in pozisyonu gol olmalıydı. Nasıl ki kasti olmayan elle oynamalarda faul/penaltı verilmiyor, burada da golün geçerli olması gerekiyordu, oldu.

Borges'ten alıştım ben de gördüğümde söylüyorum, şu kelime doğrulamayı kaldırsana abi. :)

harflerde enteresan bi şekilde dizilmiş;

"aglatti"
:)
bilog dedi ki…
haberim yoktu pardon :)

kaldırdım.

ben kuralı anlamadım. nasıl olsa gol olacaktı diye bu elle oynamalarda oyun durdurulmaz mı yani?
scapula dedi ki…
Gol olmayacak olup, top Servet'in eline çarptıktan sonra yön değiştirip girse bile; kasıt olmadığı için gol olması gerekiyor, diye biliyorum.

Mantıklı olan da bu bence. Nasıl ki ceza sahası içinde top savunma oyuncusunun eline "çarptığında" penaltı olmuyorsa, aynı hesap işte...

Benim yorumum tabii bu. Kitapta yazanı harfi harfine bilmiyorum, ama zannediyorum bu şekildedir.
Adsız dedi ki…
miroslav klose yaptı bi de. 2005 ti sanırım. bremende oynuyordu o zaman. penaltı çaldı hakem kaleciyle münasebetinde. hakemle konuştu. iptal etti hakem penaltıyı.
öyle.
bilog dedi ki…
Onu bilmiyordum. Bilgi için teşekkürler. Hazır herkes örnekleri dökmüşken yazıda da bahsettiğim Fowler olayını anlatayım ben de bilmeyen kalmasın. Fowler'ın Liverpool'da ilah olduğu yıllarda bir maçta Fowler yere düşer. Hakem penaltı verir. Fowler yanına gider ve penaltı olmadığını söyler. Ama hakem kararından dönmez. Fowler da topu alır ve kalecinin üstüne vurur. Fakat kaleci topu sektirir ve Mcallister(bu böyle mi yazılıyodu?) gelip golü atar. Fowler sonra ona çok kızar ama elinden bişey gelmez artık.
sinem dedi ki…
tam düzeltecektim ki ultranil07 bana gerek bırakmamış :) neyse ben de bir anektodla kapatayım bu yorumu:

gs dergisinde özgürcan röportajında sormuşlardı özgürcana, fener derbisi, son dakika, golü elle attın, gs öne geçti, yine söyler miydin hakeme? o da evet söylerdim demişti. aslanım benim :)
Anıl dedi ki…
Ben döverim öyle Özgürcan'ı :D

Bu blogdaki popüler yayınlar

İddia Ediyorum Galatasaray - Atletico Madrid Maçına Bilet Kazanacak Taraftar Bulabilirim!

Merhaba sevgili okuyucu, GSBilyoner 'in yardımıyla Galatasaray - Atletico Madrid maçına bilet veriyorum. Düşün yani ben almıyorum, size veriyorum. Ühühü. Galatasaray taraftarının üye olarak takımına büyük katkı sağladığı GSBilyoner sistemine üye olurken herhangi bir ekstra ücret ödemediğinizi hatırlatalım. Sen üye oluyorsun sadece, takım gidip Keita'yı Baros'u alabiliyor. Böyle bir iş modeli :) Sorumuzu sormadan önce nasıl üye olunduğunu anlatalım! : Öncelikle şuraya giriyorsunuz ve üye oluyorsunuz. Üye olurken kişisel bilgilerinizde tuttuğunuz takımı GALATASARAY olarak belirliyorsunuz. Bu kadar. Aşağıdaki soruya cevap verirken, doğru cevapla birlikte GSBilyoner üye numaranızı da yorum olarak yazmanızı isteyeceğim. Soruya doğru cevabı veren 30. ve 50. kişi Agüero ve Forlan'ı stadda izleyecek. Eğer yorum sayısı 100'ü bulursa bence 3. bilet de 100. kişiye verilebilir :) O yüzden yorum yapmayı ihmal etmeyin, kazanma şansınızı tepmeyin! GELELİM OLDUKÇA KOLAY OLAN SO

Hasselbaink Samsun Dostlar Kıraathanesinde!

Nezih Türk spor basınımız öğretti bana böyle başlık atmayı :) Fotoğraftaki siyahi arkadaşımız, Atletico Madrid ile İspanya'da gol kralı olmuş, Chelsea'de oynamış, Hollanda milli takımında görev almış dünyanın en güzel isimli oyuncularından Jimmy Floyd Hasselbaink. Fotoğraftaki bıyıklı arkadaşımız, büyük ihtimalle tüm dünyadan tuttuğu siyahi oyuncuları Türk kulüplerine kakalayan, "hızlı bu zenci işte tazı gibi koşuyor" deyip kulüp başkanlarına gol makinesi diye çamaşır makinesi satan bir menajer. Fakat bu sefer makineyi doğru tutturmuş, ama bunun farkına ne o ne de Samsunspor varmış. Koskoca JFH, sen Samsun'a gel, böyle kahvelerde otur çay iç, sonra beğenilme git. Bu Samsunspor aynısını Sami Hyypia'ya da yaptı diyorlardı. Doğrudur. Şunu da herkes hatırlıyordur: JFH: Baba naber? Alpay Özalan: ... ??!

Forma Arkası #23 - Vennegoor of Hesselink

  Sığmıyor. Kısaltsaydınız bari! Vennegoor of Hesselink nedir abicim.