Ana içeriğe atla

Koro Halinde #1 - Bu Kupayı Görenler Parmak Kaldırsın

Baklavasına "futbolla ilgili bir konsept blogu" olsun mu? O yöne doğru gidiyor sanki :) Yazı yazmıyorum gibi görünse de bu konseptlerde bilgiler vermeye çalışacağım. Emeğe saygı yani. Rep!

Gelelim "Koro Halinde" konseptine. Bu ismi gördüğünüz başlıklarda tribün koreografilerine ve varsa hikayelerine yer vereceğim. Umarım güzel hikayeler çıkar. En önemsediğim şeydir çünkü o kısmı. Bu konsepti yapan arkadaşlar var evet, kendi adıma iki tane biliyorum. ultrANIL07'nin Galatasaray blogundaki Yazı Kalır konsepti var buna benzeyen. Ama tam öyle değil. Tam uyanı Ortega'nın No Pain No Gain blogundaki Tribünde Koreografi konsepti denilebilir. Fakat her seferinde birden fazla koreografi vermem. Hikayesini de anlatmak isterim. "Koro Halinde"nin farkı bu olsun.

Şimdi de gelelim ilk koreografimize. İlk koreografi hem bildiğim için hem de Galatasaraylı olduğum için Galatasaray tribünlerinden geliyor. "Gönderme" olayını da şahane yapar, o da önemli.




27 şubat 2008'de Ali Sami Yen stadında Galatasaray ve Fenerbahçe Türkiye Kupası eşleşmesinde karşı karşıya geldiler. Bu bir rövanştı. İlk maç kadıköyde 0-0'lık beraberlikle bitmişti. Ali Sami Yen'deki mücadeleye çıkarken herkes şunun farkındaydı: Galatasaray bu kupayı 14 kezle en çok alan takımdı. Fenerbahçe ise 26 yıldır(yanlışım varsa affeyle!) kazanamıyordu. Tabi ki bu dalga geçmek için çok güzel bir fırsattı.

Sarı kırmızı halkalar içinde sarı lacivert giyinmiş tarih öncesinden bir karakter Fred Çakmaktaş. Hemen altında o müthiş slogan yazıyor: "Bu kupayı görenler parmak kaldırsın!" Orta dereceli bir reklam ajansında metin yazarı olarak işe alınır bunu bulan. Yazıyı okuyan Fred Çakmaktaş da ne yapsın, hüzünlü bir ifadeyle parmağını kaldırıyor. Bunu televizyonda ve stadda gören neredeyse tüm fenerbahçe taraftarları gibi...

Maç bu müthiş gösteriyle başlayınca ne oluyor? Taraftar gaza geliyor. Keşke orada olsaydım. TV karşısında o kadar imrendim ki. O son dakika, o gol. Benim için torunlarıma anlatacağım bir hikaye olurdu. Evet, maçı son dakikada Karan'ın golüyle 2-1 kazanıp Fenerbahçe'yi eledik ve bir üst tura çıktık.

Maçı izlediğim mekanda kavga çıktı, önümden bir fırlatılmış garson uçtu bir taraftan öbür tarafa. Ama bu mutluluğumu gölgeleyemezdi. Maçı kazandık, turu geçtik, elediğimiz takım ezeli rakip Fenerbahçe. Bunlar sevinilecek ilk şeyler. Ama bir de o koreografiyi yaptıktan sonra sahada yenilgiyi yaşamamak oldukça önemli bir detaydı. Söyleyin, nice olurdu dalga geçme oranı öyle olsa, bunu da önlemiş olduk o galibiyetle.

Dalga geçmeler, gönderme yapmalar konusunda Galatasaray taraftarının Fenerbahçe'nin türkiye kupası eksiğini kullanmasını çok başarılı buluyorum. Bundan iyisi kadıköyde UEFA kupasını kazanmak olurdu :)

Yorumlar

sinem dedi ki…
şahane hakikaten. street fighter'lıyı da bekliyoruz. aduket'li olan hani ;)
bilog dedi ki…
Aklımda ;)
Anıl dedi ki…
Çakmaktaş'ın kulağının yanındaki uA seti'nde ben de varım :) Dikkatli bakanlar hemen görecektir :)
bilog dedi ki…
Bende o açıklık niye diyordum :)

Senin bu fotojenikliğin nedir arkadaşım. Her maça gittiğinde çekiyorlar, anlayamadım. Saçı kestirdikten sonra da olacak mı bakalım.
Anıl dedi ki…
O değil de ben bu maçı torunlarıma anlatacağım mesela :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

İddia Ediyorum Galatasaray - Atletico Madrid Maçına Bilet Kazanacak Taraftar Bulabilirim!

Merhaba sevgili okuyucu, GSBilyoner 'in yardımıyla Galatasaray - Atletico Madrid maçına bilet veriyorum. Düşün yani ben almıyorum, size veriyorum. Ühühü. Galatasaray taraftarının üye olarak takımına büyük katkı sağladığı GSBilyoner sistemine üye olurken herhangi bir ekstra ücret ödemediğinizi hatırlatalım. Sen üye oluyorsun sadece, takım gidip Keita'yı Baros'u alabiliyor. Böyle bir iş modeli :) Sorumuzu sormadan önce nasıl üye olunduğunu anlatalım! : Öncelikle şuraya giriyorsunuz ve üye oluyorsunuz. Üye olurken kişisel bilgilerinizde tuttuğunuz takımı GALATASARAY olarak belirliyorsunuz. Bu kadar. Aşağıdaki soruya cevap verirken, doğru cevapla birlikte GSBilyoner üye numaranızı da yorum olarak yazmanızı isteyeceğim. Soruya doğru cevabı veren 30. ve 50. kişi Agüero ve Forlan'ı stadda izleyecek. Eğer yorum sayısı 100'ü bulursa bence 3. bilet de 100. kişiye verilebilir :) O yüzden yorum yapmayı ihmal etmeyin, kazanma şansınızı tepmeyin! GELELİM OLDUKÇA KOLAY OLAN SO

Hasselbaink Samsun Dostlar Kıraathanesinde!

Nezih Türk spor basınımız öğretti bana böyle başlık atmayı :) Fotoğraftaki siyahi arkadaşımız, Atletico Madrid ile İspanya'da gol kralı olmuş, Chelsea'de oynamış, Hollanda milli takımında görev almış dünyanın en güzel isimli oyuncularından Jimmy Floyd Hasselbaink. Fotoğraftaki bıyıklı arkadaşımız, büyük ihtimalle tüm dünyadan tuttuğu siyahi oyuncuları Türk kulüplerine kakalayan, "hızlı bu zenci işte tazı gibi koşuyor" deyip kulüp başkanlarına gol makinesi diye çamaşır makinesi satan bir menajer. Fakat bu sefer makineyi doğru tutturmuş, ama bunun farkına ne o ne de Samsunspor varmış. Koskoca JFH, sen Samsun'a gel, böyle kahvelerde otur çay iç, sonra beğenilme git. Bu Samsunspor aynısını Sami Hyypia'ya da yaptı diyorlardı. Doğrudur. Şunu da herkes hatırlıyordur: JFH: Baba naber? Alpay Özalan: ... ??!

Forma Arkası #23 - Vennegoor of Hesselink

  Sığmıyor. Kısaltsaydınız bari! Vennegoor of Hesselink nedir abicim.